Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Foto prispevki Novice

Sprejel sem najuspešnejše letošnje osnovnošolce

V torek, 19. junija, sem v Viteški dvorani gradu Brežice sprejel najuspešnejše devetošolce in osnovnošolce, ki so se v šolskem letu 2017/2018 še posebej odlikovali. Letos je osnovnošolsko izobraževanje z izjemnim učnim uspehom zaključilo 42 devetošolk in devetošolcev iz osmih osnovnih šol. Posebno nagrado je kot najuspešnejša devetošolka generacije 2017/2018 prejela Eliška Škaler iz OŠ Cerklje ob Krki.

Posamezno so učenci osvojili 22 zlatih priznanj, 6 prvih nagrad in 2 prvi mesti. Področja, na katerih so posamezno blesteli osnovnošolci, so: glasba (violina, citre, klavir, pozavna), miselni šport – memoriada, šah, znanje o sladkorni bolezni, geografija, logika, matematika, slovenščina in angleščina.

Ekipno pa so učenke in učenci v šolskem letu 2017/2018 osvojili eno skupinsko zlato priznanje (otroška folklorna skupina iz OŠ Artiče) in tri ekipna prva mesta – 1. mesto v šahu za učenke do 15 let (OŠ Cerklje ob Krki), 1. mesto v mali odbojki in 1. mesto v velikem kanuju (OŠ Brežice). Tri ekipe iz OŠ Brežice, Velika Dolina in Cerklje ob Krki so bile uspešne (zlata priznanja) na mednarodnem tekmovanju iz angleščine Pokal znanja (World Scholar’s Cup) Ljubljana Round in so se uvrstili na v naslednji krog t.i. Global Round, ki poteka v Maleziji (Kuala Lumpur), Španiji (Barcelona) ali Avstraliji (Melbournu).

Devetošolke in devetošolci, ki so ves čas osnovnošolskega izobraževanja dosegali izjemni učni uspeh in tudi šolsko leto 2017/2018 zaključili z izjemnim uspehom:

Iz OŠ Artiče Nejc Brence, Luka Kukavica, Matic Senica, Nika Bevc in Lea Motoh; iz OŠ Brežice Tim Jambriško, Leila Mokrovič, Nika Per, Tjaša Škrlec, Luka Hrovatič, Gaja Pinterič, Rebeka Hudohmet, Zala Kek, Sara Krejačič, Denis Vuković, Nia Gregel, Nika Jankovič, Tjaša Starc, Sara Ščuri, Hana Škrinjar, Lea Volk, Nasiha Žilić; iz OŠ Cerklje ob Krki Andraž Jurečič, Hana Lopatič, Miha Marinček, Maša Mladkovič, Eliška Škaler, Nives Tomše in Ema Lea Zorko; iz OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova Tim Cvetko, Matevž Maček, Maruša Vogrinc in Nastja Dujakovič, iz OŠ Globoko Tinkara Kozole, Anej Rožman, Ema Šušterič in Tilen Zorc; iz OŠ Maksa Pleteršnika Pišece Ines Zupančič in Neja Lesinšek ter iz OŠ Velika Dolina Tinkara Škrlec, Simon Franko in Hana Sambunjak.

Župan Ivan Molan je vsem prejemnikom knjižnih nagrad in priznanj čestital, jim zaželel uspešno nadaljnjo učno pot in lepe počitnice.

Glasbeni program so oblikovali učenke in učenci iz osnovne šole Globoko: mladi pevki Maja Kržan in Eva Julija Borovšak, šolski ansambel OKEY v sestavi Katja Plevnik (petje), Ema Francekovič (violina), Manca Zidanič (blok flavta), David Verstovšek (klavir), Matija Štarkl (bas kitara) in David Vegelj (cajon) ter plesalke Pika Dukič, Tinkara Kozole, Gaja Pavlič in Ema Šušterič. Učenci so pripravili glasbeno plesni program pod vodstvom mentorjev Zdenke Bregar Umek, Maje Sakelšek in Vilka Ureka.

Delite