Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Novice

Posavje s širšim območjem gosti 3. etapo dirke po Sloveniji

3. etapa 27. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji, ki bo v petek, 11. junija, potekala po Posavju in Kozjanskem, bo izjemna priložnost za turistično promocijo regije. Na današnji novinarski konferenci je uvodoma o sami dirki spregovoril Bogdan Fink, organizacijski direktor dirke Po Sloveniji. Župani Občine Krško mag. Miran Stanko, Občine Brežice Ivan Molan, Občine Sevnica Srečko Ocvirk, Občine Kostanjevica na Krki Ladko Petretič, Občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak in županja občine Kozje Milenca Krajnc pa so predstavili Posavje in širše območje kot kolesarsko regijo.

Posavje je za kolesarjenje vrhunska destinacija, saj ima dve zanimivi reki Savo in Krko, Gorjance in Posavsko hribovje, gradove, Krakovski gozd, ogromno drugih naravnih in kulturnih znamenitosti. Na področju kolesarjenja ima že razvito in zgrajeno infrastrukturo, še vedno pa je na tem področju veliko izzivov, so se strinjali posavski župani, ki so predstavili tudi načrte na tem področju. Danes ni dovolj, da vabimo le kolesarje na splošno, ampak moramo posebej nagovarjati različne »vrste« kolesarjev, od gorskih kolesarjev, treking, cestnih, družine in podobno.

Trase vseh etap: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?hl=en&mid=1SGZhCWr8FMBcifWrt436aPA7Ih8EX-ZH&ll=46.23665234106649%2C14.713824500000019&z=9

Spletna stran dirke Po Sloveniji – https://tourofslovenia.si

Brežice kot kolesarska občina

Občina Brežice razvija kolesarstvo v dveh smereh – kot športno-rekreativno in turistično ponudbo ter kot obliko trajnostne mobilnosti v skladu s sprejeto celostno prometno strategijo. Prepričanje občine je, da kakovostna kolesarska infrastruktura koristi tako občanom kot obiskovalcem. Od l. 2013 dela občina večje korake na področju gradnje kolesarskih stez, pri tem uresničuje tudi idejno zasnovo projekta Sava Krka Bike. Letos je občina pridobila evropska sredstva za izgradnjo dodatnih 6 km novih kolesarskih stez, ki prinašajo večjo prometno varnost in dostopnost, hkrati pa spodbujajo trajnostno mobilnost. Vinorodni griči in ravnice ob rekah ter makadamske poti ob akumulacijskem jezeru predstavljajo privlačno krajino za razgibano kolesarjenje za kolesarje vseh starosti in fizične pripravljenosti. Turistični ponudniki se zavedajo naraščanja priljubljenosti kolesarstva, zato svojo ponudbo in namestitve temu tudi prilagajajo.

Izjava župana Občine Brežice Ivana Molana: 

»Občina Brežice je usmerjena v razvoj turizma, ki se vedno bolj prepleta in dopolnjuje s ponudbo na področju športa in rekreacije. Potek 27. dirke Po Sloveniji po razgibani in zeleni pokrajini s startom v starem mestnem jedru Brežic je za občino izjemna priložnost za promocijo turistične ponudbe tudi zunaj meja države – v mednarodnem okolju. Poleg naravnih danosti in športno-rekreacijske ponudbe želimo še posebej izpostaviti tri področja – izjemno arhitekturno dediščino v mestnem jedru na čelu z vodovodnim stolpom, terme kot obliko sprostitve in rekreacije ter možnost igranja golfa v objemu narave. Občino želimo predstaviti kot zeleno destinacijo, kjer neokrnjena narava sobiva z urejeno športno infrastrukturo in ponuja raznovrstne možnosti za rekreacijo. Hkrati različne turistične atrakcije in kulturna dediščina nadgrajujejo turistično izkušnjo z dodatnimi vsebinami.«

Delite