Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Novice Projekti

Prvi certifikati Brežice Selection/Izbrano podeljeni

V Mestni hiši Brežice so bile srede v mescu marcu namenjene 13. Dnevom podjetniških priložnosti. Rdeča nit letošnjih brezplačnih usposabljanj je bla krožno gospodarstvo in teritorialna kolektivna blagovna znamka.

V sredo, 29.3.2023 je ZPTM Brežice v okviru podjetniških dnevov gostil predavatelja dr. prof. Janeza Bogataj in dr. Jana Vilman, ki sta predstavila sistem teritorialne kolektivne blagovne znamke po modelu Izvorno slovensko, kot dober primer krožnega gospodarstva. Gostili smo tudi Carmen Klepej iz KŠTM Sevnica, ki nam je predstavila teritorialno kolektivno blagovno znamko Sevnica Premium, razvoj certificiranega ponudnika pa  nam je iz prve  roke predstavila Barbara Zakrajšek iz Kmetije Zakrajšek, ki je certifikat TKBZ »Sevnica Premium« pridobila leta 2019.

Predavanja so se zaključila s svečano podelitvijo certifikatov ponudnikom TKBZ »Brežice Izbrano/Brežice Selection«. Izbrane je nagovorila, in se jim za zaupanje in sodelovanje pri prvih korakih zahvalila, Katja Čanžar, direktorica ZPTM Brežice, certifikate pa sta ponudnikom podelila Ivan Molan, župan Občine Brežice in dr. Janez Bogataj, predsednik strokovne ocenjevalne komisije.

Župan Ivan Molan je prejemnikom certifikatov iskreno čestital in se zahvalil za pogum ter zaupanje pri vzpostavitvi blagovne znamke in vključitvi izdelkov v nabor visokokakovostne ponudbe Brežice Selection/Izbrano.

Prvi prejemniki certifikatov TKBZ »Brežice Izbrano/Brežice Selection so: Sonja Klemenčič, Zeliščarska kmetija Fabinc, Janko Matjašič, Turistična kmetija pri Martinovih, Zdenka Mirtek, Reset Brewery, Sadjarska kmetija Kovačič, Kmetija Omerzu, Žganjekuha Medvešek Preskar, Čebelarstvo Ferenčak, Kmetija Balon, Kmetija Volovec, Turistična kmetija Vimpolšek in Gostilna Pension Les.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, Javna agencija.

Delite