Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Novice Prireditve

Prvomajska budnica in proslava v občini Brežice

Staro mestno jedro Brežice je v prvomajsko jutro prebudila tradicionalna budnica, letos v izvedbi članic in članov Kulturnega društva pihalni orkestre Kapele. Vse dobro sta ob 1. maju, mednarodnemu prazniku dela, zbranim zaželela župan Občine Brežice Ivan Molan in predsednica sveta KS Brežice Alenka Černelič Krošelj. Župan je izpostavil pomen sodelovanja in solidarnosti v sedanjem času, predsednica KS Brežice pa je spomnila na 670-obletnico mesta Brežice, ki jo obeležujemo letos.

Praznovanje prvega maja se je nadaljevalo s tradicionalno proslavo na jasi pod Sv. Vidom. Predsednik PGD Sobenja vas Jože Savnik je v uvodu pozdravil zbrane in dejal, da ga veseli lepo število obiskovalcev, ki so prišli na prvomajsko srečanje. Ob tej priložnosti je predsednik gasilskega društva dejal, da je društvo v preteklem letu tudi obeležilo 90-letnico svojega delovanja s proslavo in veselico.

Udeležence srečanja je v nadaljevanju nagovoril župan Ivan Molan. Župan je v nagovoru dejal, je po vseh letih boja za delavske pravice tudi danes še vedno potreba po tem, da se delavci borijo za boljše delovne pogoje in s tem tudi za boljše čase.  Veliko je potrebno narediti tudi za boljšo solidarnost med ljudmi, je poudaril. Dejal je tudi, da se s sodelovanjem občank in občanov, ki podajajo svoje pobude in predloge, izboljšuje kakovost življenja v občini Brežice. Spomnil je, da je organizacijo prvomajske prireditve prevzela Občina Brežice v sodelovanju s PGD Sobenja vas, ko so predstavniki sindikata obvestili občino, da zaradi pomanjkanja kadrov prireditve ne bodo več organizirali. Župan se je zahvalil gasilcem za ves trud, ki vsako leto vložijo v to, da se prireditev in srečanje pohodnikov lahko izvede. Številni obiskovalci so potrditev, da želimo 1. maj praznovati s tradicionalnim druženjem. Vsem obiskovalcem je župan zaželel lepo praznovanje 1. maja.

Program so s himno Republike Slovenije začeli in z naborom skladb tudi zaključili članice in člani KD Gasilski pihalni orkester Loče. Prireditev je povezovala Anja Urek.

Delite