Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Novice Prireditve

Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Brežice

Na predvečer občinskega praznika je v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice potekala slavnostna seja Občinskega sveta Občine Brežice, na kateri je župan Ivan Molan izročil prejemnikom oktobrskih nagrad in občinskih priznanj listine v znak priznanja in zahvale za njihovo izjemno delo in soustvarjanje življenja v občini.

V svojem nagovoru je župan Ivan Molan orisal čas od oktobra do oktobra, ki je hkrati tudi prvo leto novega mandata. Slavnostni govornik veleposlanik prof. dr. Milan Jazbec je v svojem govoru izpostavil pomen truda za skupno dobro in spoštovanje vrednote znanja v Brežicah.

Priznanja Občine Brežice za leto 2019 so prejeli Nogometni klub Brežice 1919 ob 100-letnici igranja nogometa v občini za pomemben prispevek pri razvoju športa, Osnovna šola dr. Jožeta Toporišiča Dobova ob 200-letnici šolstva za izjemno vzgojno-izobraževalno delo in soustvarjanje kulturnega razvoja kraja in podjetje Posavc storitve, trgovina in posredovanje d.o.o. ob 20. obletnici uspešnega poslovanje za pomemben prispevek na področju gospodarskega razvoja in prepoznavnosti občine Brežice.

Oktobrske nagrade za leto 2019 so prejeli Marjan Černe za posebne dosežke na družbenem in pravnem področju, Marijan Žibert za pomemben prispevek pri krepitvi razvoja gospodarstva in družbenega življenja v kraju in v občini in Anica Butkovič za izjemno delo na področju ohranjanja kulturne dediščine, turizma in izobraževanja.

V imenu nagrajencev se je predlagateljem in občinskemu svetu zahvalila oktobrska nagrajenka Anica Butkovič. Ob prazniku občine so občankam in občanom vse dobro zaželeli: v imenu Državnega sveta Republike Slovenije predsednik Alojz Kovšca, v imenu posavskih poslancev Državnega zbora Republike Slovenije Tomaž Lisec, v imenu posavskih občin župan Občine Krško mag. Miran Stanko in v imenu sosednjih hrvaških občin predsednik Gradskog vijeća grada Samobora Miran Šoić.

Kulturni program prireditve so sooblikovali članice in člani  Tamburaškega orkestra KUD Oton Župančič Artiče pod taktirko dirigentke Klare Šimičić, program je povezovala Bojana Zevnik. Po zaključenem uradnem delu slavnostne seje je sledilo druženje v prenovljeni grajski kleti.

Delite