Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Novice

Občina Brežice prejela naziv Planetu Zemlja prijazna občina 2019

24. oktobra 2019 je v Ljubljani potekala podelitev nazivov Planetu Zemlja prijazna občina 2019. Na slovesnosti, ki je potekala že 10. zapovrstjo, je društvo Planet Zemlja podelilo nazive in priznanja občinam, ki so v letu 2019 pokazale najboljši odnos do okolja. Naziv je prejela tudi Občina Brežice, ki pri načrtovanju vseh projektov in investicij skrbi za ohranjanje okolja, saj je neokrnjena narava eden od pomembnih dejavnikov zagotavljanja kakovostnega življenja.

V letu 2019 je dobitnica naziva Planetu Zemlja prijazna občina – Občina Brežice, naziv pa so prejele še občine Razkrižje, Črna na Koroškem, Ljutomer, Krško ter mestni občini Velenje in Ljubljana. Občinam, ki so za las zgrešile naziv in so po ocenah komisije zelo dobre, pa so bila podeljena priznanja. Priznanja so prejele občine Sevnica, Dol pri Ljubljani in Izola.

Nazive in priznanja Planetu Zemlja prijazna občina so začeli podeljevati leta 2010. Na natečaju je do zdaj sodelovalo že več kot 150 slovenskih občin.

Na slovesnosti je bil prisoten minister za javno upravo Rudi Medved, ki je vsem občinam čestital za dosežene rezultate in vložen trud. V imenu Občine Brežice je nagrado prevzel podžupan Jure Pezdirc.

Predsednik društva Planet Zemlja je ob podelitvi povedal: »Ker letos zaključujemo prvo desetletje projekta, lahko rečem, da se je v tem času skristalizirala skupina občin, ki dajejo okoljskim projektom močan poudarek.«

Delite