Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Novice Projekti

Župan podprl 28. Forum odličnosti in mojstrstva v Brežicah

Občina Brežice v sodelovanju z Osnovno šolo Brežice, Posavskim muzejem Brežice, GZS Posavsko gospodarsko zbornico ter Strateškim odborom Forumov odličnosti in mojstrstva organizira v ponedeljek, 14. oktobra 2019, v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice (Grad Brežice, Cesta prvih borcev 1, Brežice) 28. Forum odličnosti in mojstrstva na temo Spodbujanje nadpovprečnosti kot ključnega gradnika odličnosti in mojstrstva.

V Brežicah bo tako potekal že 28. Forum odličnosti in mojstrstva. Letošnje razprave bodo posvečene novim izzivom odličnosti in mojstrstva, ki nas čakajo v naslednjih letih. Še posebej se bomo zadržali pri spodbujanju nadpovprečnosti, ki predstavlja ključen gradnik odličnosti in mojstrstva.

V sklopu foruma bodo potekali trije paneli pod naslovi Spodbujanje ustreznega izobraževanja in vzgoje za tehnološko in humano odličnost in mojstrstvoSpodbujanje povezovanj na področju kulture in iskanje sinergije z gospodarstvom in Izzivi za pot k nadpovprečnosti – Brežice kot vsestransko navdušujoč šopek različnosti, možnosti in priložnosti.

Na novinarski konferenci je bil predstavljen program foruma – predstavili so ga pobudnik foruma in predstavnik Strateškega odbora Forumov odličnosti in mojstrstva dr. Janez Gabrijelčič, ravnateljica OŠ Brežice mag. Marija Lubšina Novak, direktorica Posavskega muzeja Brežice Alenka Černelič Krošelj in župan Občine Brežice Ivan Molan, ki je podprl izvedbo foruma v občini Brežice.

V okviru foruma bomo tudi letos slavnostno podelili »veliko nagrado odličnosti in mojstrstva«, ki je pridobila v Sloveniji velik ugled. Dobila jo bo osebnost, ki v sebi združuje vrednote slovenstva ter jih istočasno povezuje tudi z univerzalnimi vrlinami in krepostmi. Razumljivo je, da tudi letošnji nagrajenec, podobno kot vsi dosedanji, izpolnjuje visoke kriterije odličnosti in mojstrstva, ki jih je uveljavljal doma in v mednarodnem prostoru.

Na forum so vabljeni vsi, ki želijo obogatiti svoja znanja, potrebna pri uveljavljanju vrhunske kakovosti, odličnosti in mojstrstva; tako tudi naši upokojenci, učenci, dijaki in študentje.

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Delite