Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Foto prispevki Prireditve

Z najboljšim kruhom otvorili festival »Brežice, moje mesto«

Poletni festival »Brežice, moje mesto« 2016 je odprl svoja vrata z Dnevom kruha, vina in salam, ki je na grajskem dvorišču ob glasbeni spremljavi domačih narodno-zabavnih ansamblov predstavil lokalne dobrote – domače salame, sir in lokalno vino. Že 3. leto zapored pa se je v okviru kulinaričnega dogodka odvilo tekmovanje v peki domačega kruha, kjer je letos sodelovalo 37 mojstric oz. mojstrov peke. Strokovna komisija je ocenjevala videz, strukturo in okus kruha ter na podlagi najvišjega števila osvojenih točk odločila o zmagovalcu.

Najboljši festivalski kruh je spekla Veronika Fabinc iz Črnca, drugo mesto je pripadlo Veri Krištof iz Bizeljskega, tretja nagrada pa je šla v roke Alojzu Levičarju iz Krškega.

V sklopu festivala sem podelil tudi prehodna pokala zmagovalcema letošnjega izbora “Županovega vina” – Stanislavu Barkoviču iz Društva vinogradnikov Jesenice-Dolina za cviček PTP in Tomažu Jazbecu iz Društva vinogradnikov Bizeljsko za belega bizeljčana PTP.

Sicer je uvodni dogodek festivala namenjen povezovanju turističnih društev, aktivov kmečkih žena, vinogradniških društev in salamarjev, ki s svojim delom in ponudbo prispevajo k pomembnim turističnim produktom ter dobesedno sooblikujejo okus turizma občine, vsako leto pa je dogodek vse bolj obiskan s strani turistov, obiskovalcev Brežic iz drugih krajev, ki jih navdušuje brežiška kulinarika.

Delite