Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Foto prispevki Prireditve

Počastili spomin na borca Jerneja Molana

Ob spominskem obeležju v Rigoncah, le nekaj deset metrov od državnega mejnega prehoda med Slovenijo in Hrvaško, kjer so usodnega leta 1991 potekali boji za svobodno Slovenijo, smo se 27. junija ob 20. uri zbrali sorodniki, krajani, predstavniki Občine Brežice, predstavniki veteranskih organizacij in občani na spominski slovesnosti, s katero smo počastili spomin na borca osamosvojitvene vojne Jerneja Molana in 25 let samostojne države. 

Na dan obletnice, ko je med obrambo domovine padel pripadnik teritorialne obrambe RS Jernej Molan, se v občini Brežice vsako leto  na istem kraju ob istem času spomnimo žrtev vojne za neodvisno državo. Delegacija Občine Brežice v sestavi podžupanje Katje Čanžar, podžupana Jureta Pezdirca in poslanca DZ RS Igorja Zorčiča se je spominu na borca poklonila skupaj z delegacijo predstavnikov veteranskih organizacij in pri obeležju položila venec. Spominu na Jerneja Molana, ki je bil l. 1992 posmrtno odlikovan s častnim znakom svobode Republike Slovenije za izjemne zasluge pri obrambi svobode in uveljavljanju suverenosti Republike Slovenije, so se s častnim pozdravom  poklonili njegovi soborci Intervencijskega voda Teritorialne obrambe pod vodstvom nekdanjega poveljnika Zvoneta Marolta.

Danes, ko so časi zahtevni, ko obče vrednote izgubljajo pomen, je še toliko bolj pomembno, da z zaupanjem v sebe in do drugih združimo moči. Poiskati bomo morali pot iz kroga, v katerem se zaradi politične nemoči in neodločnosti vrtimo že nekaj let. V vmesnem času pa je naša dolžnost, da vsakemu državljanu omogočimo človeka vredno življenje, za kar potrebujemo močno državo. To bomo lahko dosegli s krepitvijo gospodarstva, solidarnostjo z najbolj šibkimi člani naše družbe in sprejetjem odgovornosti za naša dejanja. To smo dolžni sebi in vsem tistim, ki so s svojimi življenji obranili Slovenijo in nam omogočili življenje v svobodi.

Delite