Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Novice Prireditve

Oktobrske nagrade in občinska priznanja

Na predvečer občinskega praznika je v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice potekala slavnostna seja Občinskega sveta Občine Brežice. Na seji sem podelil plakete, oktobrske nagrade in občinska priznanja tistim izjemnim posameznikom in organizacijam, ki s svojim delom in nadpovprečnimi rezultati predstavljajo gibalo razvoja v občini.

Plakete občine Brežice so prejeli: podjetje TEHNIČNI SISTEMI, proizvodnja, in inženiring, trgovina, d.o.o. za 25 let uspešnega delovanja družinskega podjetja in pomemben prispevek pri razvoju kraja ter občine; DRUŠTVU KMETIC BREŽICE za 40 let uspešnega delovanja, ohranjanja podeželja in kulinaričnega izročila ter promocijo občine ter KMETIJSKI TRGOVINA CERJAK za uspešno delovanje družinskega podjetja in pomemben prispevek pri razvoju kraja ter občine.

Oktobrski nagradi za leto 2016 sta prejeli Antonija Zaniuk (Rdeči križ Brežice) in Terezija Marija Žnideršič (Karitas Brežice) za dolgoletno predano delo na področju prostovoljstva in humanitarnosti v občini Brežice.

Priznanja Občine Brežice so prejela prostovoljna gasilska društva Bukošek, Obrežje in Sromlje ob jubilejih za neprekinjeno in predano zagotavljanje varnosti pred požari ter povezovanje krajanov v občini Brežice.

V imenu vseh nagrajencev se je zahvalila nagrajenka Antonija Zaniuk. Scenarij prireditve je nastal v sodelovanju Občine Brežice, JSKD Območne izpostave Brežice in Posavskega muzeja Brežice.  Kulturni program prireditve so sooblikovali Vokalna skupina Solzice pod vodstvom zborovodkinje Marjetke Podgoršek Horžen ter učenka Ema Ajster (violina) in učitelji Glasbene šole Brežice (Pierina Cavaliere Mršić, Špela Avsenak, Sanja Rebić Gašparlin (klavir), Igor Požar in Jožica Zupančič (klarinet)), ki letos obeležuje 70. let delovanja.

Uredništvo/brezice.si, foto: brezice.si

Delite