Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Foto prispevki Prireditve Projekti

V Pišecah predali modernizirano cesto v namen

V mesecu praznika Občine Brežice so krajani Krajevne skupnosti Pišece pripravili slovesnost ob predaji moderniziranega cestnega odseka Lipar-Žle v namen. Po besedah predsednika KS Pišece Petra Skrivalnika svet KS uspešno uresničuje svoj program modernizacije javnih poti do vsake domačije. Predaje v namen sem se udeležil tudi sam in zbranim predstavnikom KS ter krajanom zaželel varno vožnjo po novi cesti in jim voščil ob prihajajočem prazniku. Po blagoslovu nove ceste, ki ga je opravil župnik dr. Janez Kozinc, so se krajani podali peš po novi cesti.

Vrednost investicije, modernizacije cestnega odseka v dolžini 320 m, je znašala 25.000 evrov. Od tega je gradbeni odbor prispeval 3.300 evrov, kar predstavlja prispevek krajanov, 2.500 evrov je zagotovila KS, preostalih 19.200 evrov pa Občina Brežice. Predsednik KS Pišece je ob tej priložnosti izrekel pohvalo gradbenemu odboru, ki je v manj kot letu dni od svoje ustanovitve uspel zbrati denarne prispevke krajanov za uresničitev investicije.

V KS Pišece so v letu 2016 sanirali tudi 100 m ceste proti lovskem domu, na novo postavili podporni zid oz. škarpo v dolžini 40 m pri Pleteršnikovi domačiji in uredili odvajanje meteornih voda od Pleteršnikove domačije do vaškega kozolca. Načrtujejo še ureditev ceste do pokopališča in parkirnega prostora, kjer se je posedel. Skupno vrednost vseh del KS ocenjuje na 55.800 evrov.

Uredništvo/brezice.si, foto: brezice.si

Delite