Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Novice Projekti

Župan si je ogledal nove proizvodnje zmogljivosti podjetja TPV AUTOMOTIVE d.o.o. v Brežicah

Župan Občine Brežice, Ivan Molan je s sodelavci obiskal nove proizvodne zmogljivosti podjetja TPV AUTOMOTIVE d.o.o. v Brežicah.

Podjetje svoje proizvodne procese oblikuje po načelu pametnih tovarn, ki jih odlikuje visoka stopnja avtomatizacije, robotizacije in digitalizacije, zato se je župan občine Brežice z veseljem odzval vabilu vodstva družb v skupini TPV podjetja na ogled 50 mio EUR vredne strateške investicije podjetja, ki je izrednega pomena tudi za brežiško občino.

Vodstvo omenjene družbe je predstavilo prenovljene prostore ob obstoječi lokaciji podjetja TPV AUTOMOTIVE d.o.o. v Šentlenartu, kjer so že revitalizirali degradirane objekte propadlih podjetij v površini 4.000 m², medtem ko se prostori v izmeri 2.800 m² še urejajo. V prenovljenih prostorih bo potekala proizvodnja komponent iz aluminija za novo generacijo povsem električnih vozil. Novi stroji so na lokaciji v Šentlenartu že postavljeni in začeli so s serijsko proizvodnjo.

Sledil je še ogled novih proizvodnih zmogljivosti na območju industrijsko poslovne cone Brezina, kjer so na objektu že zaključena gradbena dela. V objektu sta že montirani dve novi preši, medtem ko se v sosednjem objektu postavlja povsem avtomatizirana in računalniško vodena linija varjenja in montaže. Na lokaciji v poslovni coni Brezina bo po besedah vodstva družbe do konca leta 2021 stekla velikoserijska proizvodnja komponent iz visoko trdnostnega jekla za podvozja najsodobnejših vozil višjega cenovnega razreda.

Vladimir Gregor Bahč, predsednik nadzornega sveta TPV GROUP d.o.o. je izpostavil, da so njihove nove proizvodne zmogljivosti v občini Brežice plod konstruktivnega sodelovanja med občino Brežice in vsemi deležniki, ki so sodelovali v tem projektu. Ob tem se je zahvalil Občini Brežice, katera je z odzivnostjo in pripravljenostjo na sodelovanje pripomogla k temu, da je del proizvodnje že v zagonu in usklajevanju s kupcem pred začetkom serijske proizvodnje.

Ob zaključku ogleda je župan Ivan Molan poudaril, da je vesel in ponosen na nove proizvodne zmogljivosti družbe TPV AUTOMOTIVE d.o.o. v Brežicah, kjer bo z razvojem novih proizvodnih procesov in tehnologije, prišlo tudi do odpiranja novih delovnih mest in zaposlitve visokokvalificiranega kadra. Z inovativnimi procesi, ki jih je družba TPV AUTOMOTIVE d.o.o. pripeljala v občino Brežice, postaja tudi regija Posavje, regija tehnološkega razvoja.

Izjava_ Vladimir Gregor Bahč

Izjava_Župan Ivan Molan 

Delite