Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Novice

Srečanje Posavskih županov s predstavniki medijev

Po dveh letih premora smo se župani šestih občin Posavja ter novinarji, uredniki, predstavniki medijskih hiš in vsi ostali, ki vsakodnevno skrbijo za obveščenost posavskih občanov, tradicionalno sestali na ponovoletnem srečanju, ki je tudi priložnost za predstavitev načrtov občinskih uprav v nadaljevanju leta, z njimi pa občine utrjujejo dobro medsebojno sodelovanje. Tokratna gostiteljica je bila Občina Radeče oz. njen župan Tomaž Režun.

”Najprej je v dvorani Doma kulture Radeče potekala skupna novinarska konferenca občin posavske regije, na kateri so (po abecednem vrstnem redu občin) župani Franjo Debelak (Bistrica ob Sotli), Ivan Molan (Brežice), Robert Zagorc (Kostanjevica na Krki), Janez Kerin (Krško), Tomaž Režun (Radeče) in Srečko Ocvirk (Sevnica) v nekajminutnih predstavitvah izpostavili letošnje načrte in cilje.

Uvodoma je bilo izpostavljeno, da se posavske občine odlično razumejo in sodelujejo, kar dokazujejo tudi ta tradicionalna srečanja, ki so ena redkih priložnosti v letu, da se na istem mestu zbere vseh šest županov s svojimi najožjimi sodelavci, na drugi strani pa se v malo bolj sproščenem vzdušju srečajo tudi predstavniki sedme sile, ki imajo čez leto zaradi vseh službenih obveznosti le stežka priložnost, da bi se kje zadržali in družili dlje časa. Občine so resnično hvaležne za odgovorno delo medijev pri uresničevanju pravice javnosti do obveščenosti, hkrati pa krepitve vseh teh ravni družbenega povezovanja, zato jim je v veliko veselje, kot je poudarila moderatorka novinarske konference Katja Čeč z Občine Radeče, da so se po dvoletnem premoru spet uspeli srečati v januarju, ko letos ob začetku novih mandatov lahko pogledajo na pot prihodnosti, prisluhnejo drug drugemu in si zaupajo zastavljene cilje.”

Delite