Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Novice Projekti

Župan obiskal studio radia Brežice EU

Prvega februarja je pričel predvajati program Radio Brežice EU in ob tej priložnosti je radijski studio obiskal župan občine Brežice Ivan Molan, ki je ustanovitelju radia Maksu Žbogarju zaželel uspešno delo, poslušalcem pa obilo užitkov ob poslušanju glasbe in programa. Posebnost Radia Brežice EU je ta, da je internetni radio in da v rednem programu predvaja samo lokalno glasbo, ki so jo ustvarili ali soustvarili avtorji, glasbeniki, aranžerji ali pevci iz občine Brežice. To je razlog, da so si izbrali slogan Najbolj lokalna radijska postaja na svetu.

Lokalni radio z globalnim dosegom

Župan Ivan Molan je dejal, da verjame, da bodo poslušalci vseh generacij hitro osvojili drugačen način poslušanja radia, ki sicer ne oddaja na frekvenci temveč preko interneta. To pomeni, da ga lahko poslušalci poslušajo tako rekoč povsod, kjer obstaja dostop do interneta. Na strani radia http://radio.brezice.eu so v rubriki Kje nas lahko poslušate?“ na voljo navodila, kako lahko poslušalci slišijo internetni Radio Brežice EU.

Po besedah ustanovitelja bo Radio Brežice EU tudi vsebinsko povsem drugačen od ostalih komercialnih radijskih postaj, saj se bo v celoti posvečal vsebinam, ki so tesno povezane z lokalnim dogajanjem. V občini Brežice je neverjetno veliko kakovostnih prireditev, lokalna kulturna, turistična in ostala društva iz vseh krajevnih skupnosti občine so izredno ustvarjalna in si prizadevajo na področju lokalne skupnosti ustvarjati kakovostne vsebine. Glavno poslanstvo Radia Brežice EU je posredovati informacije o lokalnem dogajanju vsem, ki bi jih to utegnilo zanimati, lokalnemu prebivalstvu pa omogočiti homogeno združevanje vzajemnih interesov v okvirih zdravega lokalpatriotizma.

Programu Radia Brežice EU lahko prisluhnejo tudi obiskovalci mestne hiše Brežice, kjer si lahko hkrati tudi ogledajo internetni radijski sprejemnik, ki s svojo obliko spominja na prve radijske sprejemnike.

Delite