Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Novice Voščila

Zakonca Bruderman z županom in družino obeležila 50 let zakonske zveze

Na prvo marčevsko soboto je v cerkvi sv. Lovrenca potekala zlata poroka. Na povabilo zakoncev Bruderman je župan Občine Brežice Ivan Molan prisotne pozdravil in razglasil, da sta gospa Jelka Bruderman in gospod Anton Bruderman po petdesetih letih skupnega življenja postala zlatoporočenca, ki pričujeta, da je mogoče z ljubeznijo in spoštovanjem v slogi preživeti 50 let zakonske zveze. Cerkveni del zlate poroke je opravil duhovni pomočnik Milan Kšela.

Svojo skupno pot sta zlatoporočenca začela pred malo več kot 50 leti 25. novembra 1972 najprej s civilno poroko in nato cerkveno v Artičah – v fari, iz katere je bila doma nevesta Jelka. Ženinova priča je bil njegov stric Edi, očetov brat, iz Ljubljane, nevestina pa nje svak Milan Bračun. Poroka je trajala kar dva dni – prvi dan na nevestini domačiji Godlerjevih v Dečnem selu, drugi dan pa pri ženinovi družini v Brežicah.

Gospa Jelka se je rodila 27. februarja 1952 v družini Marije in Jožeta Godler, kjer je na kmetiji v Dečnem selu odraščala s tremi sestrami. Osnovno šolo je končala v Artičah, nato se je v Sevnici izučila za šiviljo in se zaposlila v brežiškem obratu Jutranjke, kjer je tudi spoznala svojega moža.

Gospod Anton oz. Toni se je rodil 7. maja 1951 v Brežicah v družini Antonije in Antona Bruderman. S staršema in mlajšo sestro Marinko so živela v Zakotu, zdaj Lamutovi ulici. Po končani osnovni šoli v Brežicah se je izučil za radiomehanika, vendar tega poklica po zaključku služenja vojaškega roka ni več opravljal. Kratek čas je pri delu pomagal očetu obrtniku soboslikarju. Po naključnem srečanju z mojstrom iz Jutranjke, ki mu je ponudil delo vzdrževalca v brežiškem obratu, oddani prošnji in razgovoru na upravi v Sevnici, je po dveh tednih že uspešno opravljal delo.  

Med delom je spoznal veliko deklet, v oči pa mu je padla mirna, tiha in pridna Jelka, ki je osvojila njegovo srce. Vedno raje sta se videvala, njuna ljubezen se je krepila in odločila sta se, da stopita na skupno pot. Po poroki sta si topel dom in družino ustvarila v domači hiši, kjer se jima je rodil sin Boris, živeli pa so skupaj s starši in sestro gospoda Tonija. Zlatoporočenca pravita, da jima je dandanes v družbi treh vnukov zelo veselo, saj so vsi zvedavi in igrivi.  

Župan Ivan Molan jima je čestital in zaželel obilo zdravja, toplih src in da bi še dolgo z roko v roki hodila skozi prihodnja leta. V spomin na slavnostni dan jima je izročil listino in darilo Občine Brežice.

Delite