Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Novice Projekti

Teden prostovoljstva tudi v Brežicah obeležili s časopisom Dobra dela ne potrebujejo reklame

V okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva, ki traja od 25. do 31. maja, Slovenska filantropija z izdajo časopisa predstavlja pomen prostovoljstva skozi zgodbe 45 prostovoljcev z različnih področij. Časopis se istočasno deli v več kot 40 krajih po Sloveniji, v Brežicah časopis delijo prostovoljci Zveze prijateljev mladine Krško (ZPM Krško). Ob tej priložnosti je župana Občine Brežice Ivana Molana obiskal predsednik ZPM Krško Vinko Hostar s sodelavcema Tjašo Rakar in Urošem Brezovškom ter županu predal izvod časopisa Dobra dela ne potrebujejo reklame.

Občina Brežice podpira prostovoljstvo, saj preko javnih razpisov redno namenja sredstva za delovanje društvom z različnih področij. V občini je zabeleženih 310 aktivnih pravnih oseb, ki imajo pravno organizacijsko obliko društvo ali zveze društev, od tega jih približno 210 občina redno financira preko javnih razpisov (društva s področja kulture, športa, turizma, gasilstva, mladine, zdravstva in sociale ter številna druga).

Kot je dejal župan Ivan Molan, se je pomen prostovoljstva, ki je pomemben dejavnik kakovosti življenja v lokalni skupnosti, pokazal prav v času nedavnih izrednih razmer. Na začetku epidemije koronavirusa, ko se predvsem starejši občani še niso znašli v novih okoliščinah, se je v občini hitro vzpostavila mreža prostovoljcev, ki so najbolj ranljivim pomagali z dostavo živil in zdravil. Gotovo je duh prostovoljstva, ki je zelo močen v brežiški občini, pripomogel k tako hitri aktivaciji in uspešni solidarni pomoči.

Pri razdeljevanju časopisa Dobra dela ne potrebujejo reklame sodeluje več kot 250 prostovoljcev, ki bodo razdelili 15.000 izvodov časopisa. V časopisu je predstavljenih 45 zgodb prostovoljcev z različnih področij: varovanja narave, civilne zaščite in reševanja, družbenega vključevanja, kulture in prostega časa.

Delite