Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Foto prispevki Novice

Sprejem vrhunskih športnic

Danes sem sprejel Nastjo Galič in Kajo Budič, vrhunski športnici, ki sta se vrnili z 9. svetovnega mladinskega, kadetskega U21 prvenstva v karateju, ki je potekalo na začetku novembra v Indoneziji. Športnici pravita, da je uvrstitev na svetovno prvenstvo potrditev dolgoletnih treningov in priprav ter dobra motivacija za nadaljnjo športno pot. Prepričan sem,  da je njun uspeh tudi rezultat podpore in spodbudnega okolja, kjer ju podpirajo klubi, trenerji in starši pa tudi občina, ki v okviru danih možnost zagotavlja dober začetek.

»Vztrajati!« se glasi nasvet obeh športnic na vprašanje o tem, kako uspeti v športu

Sprejema sta se udeležila tudi trenerja obeh tekmovalk – Metka Galič iz Karate kluba Brežice (sicer tudi mama uspešne Nastje Galič) in Davor Mrzak iz Karate kluba Samobor, ki bdi nad treningi Kaje Budič, Kaja je sicer članica Karate kluba Kolektor iz Idrije, svojo pot pa je začela v brežiškem klubu. Med prisotnimi, ki so izjemno ponosni na uspeh obeh športnic,  sta bila tudi predsednik Karate kluba Brežice mag. Hrvoje Oršanič in Kajin oče Andrej Budič.

Občina s proračunskimi sredstvi, ki jih redno namenja športu in investicijam v športno infrastrukturo, zagotavlja osnovne pogoje za različne vadb in treninge za vse generacije, posebno pozornost pa namenja otrokom in mladim. Občina želi s široko podporo športu spodbuditi mlade h gibanju in zdravemu načinu preživljanja prostega časa ter tudi omogočiti mladim, da se njihova nadarjenost opazi in razvije.

Delite