Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Novice

Poslanica župana ob začetku novega šolskega leta

Učencem, dijakom ter šolskim delavcem v občini Brežice

 „Največja nevarnost v času turbulentnih sprememb ni turbulenca, temveč odločanje z včerajšnjo logiko.«
(Peter Drucker)


Spoštovani učenke in učenci, dijakinje in dijaki, spoštovani učiteljski zbor, ravnatelji ter vsi šolski delavci!

Upam, da ste počitnice preživeli v prijetnem vzdušju in da ste si napolnili baterije za novo šolsko leto, ki je pred vami. Tudi v tem letu smo se soočali in se še soočamo z razmerami, ki so precej drugačne, kot so bile nekoč. Verjamem, da boste letos še bolj cenili vse, kar šola prinaša – od učenja v razredu, pisanja na tablo, druženja s sošolci do pisanja testov v šolskih klopeh.  

V novem šolskem letu vam vsem želim predvsem zdravja in dobrega počutja tako v razredu med sošolci in učitelji kot v zbornici in v šoli med sodelavci. Dobri medsebojni odnosi in medsebojno zaupanje so v teh časih pomembnejši kot kadarkoli prej, zato skušajmo biti odgovorni, solidarni in prijazni drug do drugega. Verjamem, da bomo kot skupnost znali prepoznati stiske posameznikov v naši bližini in pomagati po svojih najboljših močeh, saj v teh časih še bolj potrebujemo sprejetost in razumevanje.

Spoštovani učenci in dijaki, želim vam, da vstopate v novo šolsko leto 2021/2022 pogumno in odgovorno, z željo po novih znanjih in izkušnjah ter utrjevanju vezi s sošolci in učitelji. Vsako novo šolsko leto je nov začetek, zato izkoristite vse možnosti, ki vam bodo ponujene.

Spoštovani ravnatelji, učitelji in vsi šolski delavci, ob začetku novega šolskega leta vam želim, da ohranite veselje za delo z mladimi tako pri poučevanju kot pri vzgoji, ter sposobnost, da mlade spodbujate in ste jim opora v časih, ki so pogosto negotovi za celotno družbo. Občina Brežice bo tako kot v preteklih letih šolam in vsem, ki vas šola povezuje, pomagala v okviru svoji možnosti in pristojnosti. Verjamem, da bomo tudi v tem šolskem letu skupaj kos novim izzivom.  
                                                                             
Želim vam uspešno delo, varno pot v šolo in ostanite zdravi!


Ivan Molan,  župan občine Brežice, s sodelavci

Delite