Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Novice

Župan ob prvem šolskem dnevu obiskal Osnovno šolo Velika Dolina

Župan Občine Brežice Ivan Molan ob prvem šolskem dnevu tradicionalno obišče eno od osmih osnovnih šol v občini. Ob začetku novega šolskega leta 2021/2022 je župan obiskal OŠ Velika Dolina in na prostem pred šolo pozdravil učenke in učence, ki letos prvič vstopajo v šolo.


V nadaljevanju je župan obiskal tudi oddelke vrtca pri šoli. Ob tej priložnosti je župan novi ravnateljici Anji Zevnik s šopkom zaželel uspešno delo, otrokom v vrtcu pa je predal simbolično darilo – knjige za šolsko knjižnico.V naslednjem tednu bo v šoli začela delovati nova šolska kuhinja, ki bo izboljšala pogoje za delo in pripravo hrane. OŠ Velika Dolina trenutno obiskuje 126 učenk in učencev, v prvi razred je vpisanih 12 učenk in učencev vrtcu pa skrbijo za 56 otrok, v tem šolskem letu so v vrtcu odprli dodatni polovični oddelek.

Občina Brežice se zaveda pomena ohranjanja osnovnih šol za podeželske kraje, še posebej kraje v obmejnem področju. Zato občina skrbi tako z investicijami kot materialnimi sredstvi za kakovostne pogoje in delovanje osmih osnovnih šol in ene podružnične. Kot je izpostavil župan, so sedaj šolo ne glede na velikost enako kakovostne pri izvajanju učnih programov in spodbujanju razvoja otrok, kar dokazujejo uspehi učencev na različnih, tudi mednarodnih tekmovanjih.

Učenci in učiteljice so za prvošolce pripravili pester glasbeni program, ki se je začel s šolsko himno – to so prvošolcem za dobrodošlico v šoli zapeli otroci iz šolskega pevskega zborčka.

V šolskem letu 2021/2022 bo osem osnovnih šol in eno podružnično šolo v občini Brežice obiskovalo 2.065 učenk in učencev (27 več kot v preteklem šolskem letu), med njimi je 230 prvošolk in prvošolcev.  V vrtce v občini je vključenih 923 otrok v 57 oddelkih. Župan občine Brežice Ivan Molan je letos  vsem zaposlenim v šolah in učencem zaželel predvsem zdravja in čim boljšega počutja v razredih ter da bi kljub vsem dodatnim ukrepom preživeli čas v šoli čim lepše in uresničili zastavljeni učni program.

Delite