Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Foto prispevki Novice

Tradicionalni slovenski zajtrk v Kapelah

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk se izvaja z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbodomačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju. Ker je v občini Brežice kmetijstvo izredno pomembna dejavnost, sem z zajtrkovanjem v Kapelah tudi simbolno podprl pomen kmetijstva in čebelarstva ter zdrave prehrane. 

Letošnjega tradicionalnega slovenskega zajtrka sem se udeležil na Podružnični šoli Kapele. Otroci so se ob zajtrku, ki je sestavljen iz kruha, masla, meda, mleka in jabolk, poučili o zdravemu načinu življenja. Pripravili so prisrčno dobrodošlico in krajši kulturni program.

Podružnično šolo Kapele sicer obiskuje 40 otrok, od 1. do 6. razreda. Pouk poteka v kombiniranih odddelkih, in sicer 1. in 2. razred skupaj, 3. in 4. razred skupaj ter 5. in 6. razred skupaj. Vodja enote Podružnične šole je učiteljica Vida Urek. Obiskal sem tudi otroke iz Vrtca pri Podružnični šoli Kapele. Vrtec v Kapelah obiskuje 38 otrok.

Uredništvo/brezice.si, foto: brezice.si

Delite