Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Foto prispevki Prireditve

Dobrodelni koncert ustanove Vrtnica tokrat v Brežicah

V nedeljo, 20. novembra 2016, sem se v Viteški dvorani brežiškega gradu udeležil dobrodelnega koncerta ustanove Vrtnica za pomoč ljudem v stiski, ki ga vodi Urška Bačovnik Janša ter Ustanove Ivana Cankarja za štipendiranje, ki ga vodi evropska poslanka Romana Tomc. Na koncertu sta nastopila operni pevec Luka Debevec Mayer in pianist Diego Licciardi.

Basbaritonist Luka Debevec Mayer, ki je bil rojen v Buenos Airesu v Argentini slovenskim staršem, sodeluje s svetovno znano operno hišo Teatro Colón in številnimi ostalimi svetovnimi opernimi in koncertnimi hišami ter orkestri. Argentinsko združenje glasbenih kritikov mu je že štirikrat doslej, v sezonah 2004, 2009, 2014 in 2015, podelilo nagrado za najboljšega pevca Argentine.

V glasbenem programu je občinstvu v nabito polni Viteški dvorani najprej predstavil Splet Fantazij slovenskih narodnih, za katere sta prisrčne priredbe napisala skupaj s pianistom Diegom Licciardijem. Sledil je sklop pesmi, v katerih nas je s svojim čudovitim, žametno polnim glasom spevno popeljal od Italije do Mehike, ZDA, Argentine in Brazilije. V drugem delu koncerta so sledile pristno in doživeto odpete operne arije Mozarta, Thomasa, Rossinija, v katerem se je odlično izkazal tudi s svojo obrazno mimiko in odrsko igro.

Koncerta so se poleg predsednika stranke in visokih predstavnikov SDS ter evropske poslanke udeležili številni domačini iz Posavja in različnih krajev Slovenije, ki so s svojim obiskom pokazali, da imamo Slovenci veliko srce in čut za sočloveka, ki se znajde v stiski.


Uredništvo/SDS Posavje, foto: Robert Fojkar

Delite