Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Prireditve Projekti

Sprejem kolesarjev projekta Dobrodelno okoli Slovenije 2022

Brežice so dokazale, da so Evropsko mesto športa 2022 v vsakem vremenu, saj je 1. maja potekal krajši sprejem za udeležence dobrodelnega kolesarskega podviga DOS 2022 kljub močnemu dežju. Župan Občine Brežice Ivan Molan je pozdravil sodelujoče in še posebej pobudnika obrodelnega projekta Damija Zupija. V petih dnevih, v času od 27. april – 1. maj 2022, so kolesarji prevozi traso okoli celotne Slovenije v razdalji nekaj več kot 1.225 km. Letos je bil cilj dirke zbrati sredstva za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin, kolesa so po posameznih postojankah tudi simbolno predali v namen.

Več podatkov o dirki in zbiranju sredstev na spletni strani https://dos.si

Župan Ivan Molan je na sprejemu pred stavbo Občine Brežice pozdravil udeležence dobrodenega kolesarjenja in dejal, da ga veseli, ker so Brežice ena od postojank projekta, saj v letu 2022 nosijo naziv Evropsko mesto športa. Pozdravil je dobrodelno noto projekta in hkrati dejal, da si želi, da bi bilo v naši družbi čim manj otrok, ki potrebujejo pomoč. udeležencem je zaželel srečno pot do cilja, ki je bil v Novem mestu.

Pobudnik projekta Dobrodelno okoli Slovenije Dami Zupi se je zahvalil županu in Občini Brežice za sprejem in podporo projektu, ki se iz leta v leto razvija.

Letošnji dobrodelni projekt poteka v sodelovanju s Slovensko Karitas, zato je na dogodku župan Ivan Molan otroško kolo simbolično predal bizeljekmu župniku Vladu Leskovarju, ki bo s pomočjo Župnijske karitas Bizeljsko s novim kolesom razveselil otroka, ki kolo potrebuje.

Delite