Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Foto prispevki Novice

Program za enakomeren razvoj občine

Danes sem na novinarski konferenci predstavil svoj program vodenja občine v novem mandatnem obdobju 2014 – 2018. Program je oblikovan s predlogi občanov, ki sem jih zbiral preko spletne strani ivanmolan.si, kamor k sooblikovanju programa vabim še naprej.

Temelji mojega programa, ki pomenijo enakomeren razvoj občine tudi v bodoče, so:

  • Ohraniti kvaliteto in široko mrežo vrtcev ter osnovnih šol, saj so slednji pomembni generatorji družbenega življenja in razvoja na podeželju.
  • Za zmanjšanje brezposelnosti krepiti promocijo industrijskih con. Zaradi razmer v gospodarstvu je opažen večji interes za najem prostorov, zato bo moj cilj v prihajajočem mandatu z evropskimi sredstvi zgraditi poslovni objekt in vanj privabiti podjetnike po principu podjetniškega inkubatorja.
  • Vlagati v dobre internetne in cestne povezave ter graditi kolesarske poti in sicer nadaljevati s projektom »Sava bike«, cilj katerega je izgradnja 60 km kolesarskih poti.
  • Ohraniti financiranje društev, saj je društveno življenje bistveno za kvalitetno preživljanje prostega časa in z projekti modernizacije večnamenskih domov zagotoviti uporabnikom še večjo dostopnost do objektov.
  • Še kvalitetnejša oskrba starejših. Po uspešni vzpostavitvi in razširitvi kapacitet v novem domu upokojencev nadaljevati še z ukrepi kvalitetnejše oskrbe na domu, s ciljem ustanoviti servis za pomoč starejšim na domu.
  • Nadaljevati s podporo promociji turizma in kmetijstva, ter še posebej izpostaviti prednosti ekološke predelave.
  • Nadaljevati z izgradnjo komunalne infrastrukture, s poudarkom na sofinanciranju MKČN.

Za podrobnejšo predstavitev vseh programskih točk, pa Vas vabim, da obiščete stran ivanmolan.si.

Kot ste opazili, je letos bistveno manj plakatov in medijskih objav, saj sem se odločil, da bo del sredstev, namesto za zaključno prireditev in za del volilne reklame, v višini 500 EUR, doniral Splošni bolnišnici Brežice za nakup mamografa. Tako se tudi kot županski kandidat pridružujem aktivnostim v rožnatem oktobru.

Ček sem simbolično predal Dijani Kosar, predsednici društva Zdravlje za Posavje, ki se je zahvalila za donacijo in povedala:

» Največji prispevek župana Molana je v tem, da nam že ves čas stoji ob strani. V nas je verjel povsem na začetku, ko smo bili še neprepoznani. Vsa leta nam stoji ob strani in nam pomaga po svojih močeh.«

Delite