Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Novice Projekti

Župan Ivan Molan in minister Zdravko Počivalšek o razvojnih projektih občine Brežice

Župan Občine Brežice Ivan Molan in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek sta na delovnem srečanju govorila o potencialih razvoja gospodarstva v občini in o aktualnih razvojnih projektih občine na področju turizma in gospodarstva. Trenutno v občini potekata dva projekta na področju turistične infrastrukture – obnova Vodovodnega stolpa, simbola občine, kot razgledne točke in prostora za predstavitev tako kulturne kot tehnične dediščine, ter urejanje razgledne točka na Svetem Vidu. Občina pripravlja tudi širitev Obrtne cone Dobova, v prihodnosti pa si želi čim prejšnje uresničitve državnega projekta Gospodarsko središče Feniks ob letališču Cerklje ob Krki in avtocesti Ljubljana-Zagreb. Minister Počivalšek je dejal, da verjame, da bo v prihodnje država našla možnosti, da takšne projekte tudi podpre.

Minister je na delovnem srečanju tudi predstavil razpise, ki jih je ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo najavilo na tiskovni konferenci v ponedeljek, 28.2.,  saj gre za 646 milijonov evrov spodbud na različnih področjih. Slovenskemu gospodarstvu bo letos na voljo dobrih 646,5 milijonov evrov, ki jih upravlja ministrstvo. Za kar dobrih 140 milijonov evrov namenjenih za projekte na področju turistične infrastrukture in namestitvenih kapacitet. Poleg tega bodo podjetjem na voljo še programi in ukrepi izvajalskih organizacij v višini 289 milijonov evrov njihovih lastnih sredstev. Razvojna sredstva bodo namenjena za dvig produktivnosti slovenskega gospodarstva v smeri zelenega in digitalnega prehoda ter za enakomeren razvoj slovenskih regij.

Minister in župan sta se strinjala, da je občina pomembna kot obmejno področje. Za obmejna področja država namenja nepovratna sredstva preko javnega razpisa. Kot je dejal župan Ivan Molan, bo občina podjetnike spodbudila, da z razvojnimi projekti, ki ohranjajo in vzpostavljajo nova delovne mesta, kandidirajo na javnih razpisih.

Sestanka sta se udeležila tudi direktorica občinske uprave Patricia Čular iv. d. direktorja Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije Rok Capl.

Izjava župana Ivana Molana

Izjava ministra Zdravka Počivalška

Projekt na področju turistične infrastrukture – Vodovodi stolp v Brežicah v teh dneh doživlja temeljito prenovo v vrednosti dobrih 2,7 milijona evrov

Delite