Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Foto prispevki Novice

Vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin obiskal Občino Brežice

Včeraj sem sprejel in se delovno srečal z državnim tajnikom Svetega sedeža kardinalom Pietro Parolinom, ki je v sklopu tridnevnega delovnega obiska v Republiki Sloveniji obiskal Sprejemni center Livarna-Dobova. 

Po ogledu centra, kjer sva se srečala s prostovoljci ter migranti,  sva delovno srečanje nadaljevala v Posavskem muzeju Brežice. Kardinala Parolina sem seznanil z izkušnjami lokalne skupnosti v času najhujše migrantske krize. Strinjala sva se, da je pri reševanju begunske krize mednarodnih razsežnosti pomembno sodelovanje držav in delitev bremena, pereče in nadvse pomembno vprašanje pa ostaja način uspešne integracije migrantov v evropsko družbo.

»Vesel sem obiska visokega gosta iz Vatikana, katerega prisotnost v sprejemnem centru in občini pomeni priznanje za izjemen trud vsem prostovoljcem ter ostalim, ki so vključeni v sistem zagotavljanja pomoči migrantom in beguncem. Kardinal Parolin se je prepričal o uspešnem, urejenem sistemu zagotavljanja humanitarne in zdravstvene oskrbe migrantom, ki jo poleg policije, medicinskih ekip, pripadnikov strukture civilne zaščite nudijo prostovoljci Karitas, Rdečega križa, ADRE in ostalih humanitarnih organizacij. Verjamem, da bo seznanitev vatikanskega državnega tajnika z izkušnjo občine in občanov ob migracijski krizi pripomogla k boljšemu razumevanju težav lokalnih skupnosti na mednarodni ravni.«

Delite