Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Novice

Prvi šolski dan je župan preživel z učenci OŠ Bizeljsko

Prvi šolski dan novega šolskega leta 2019/2020 je župan občine Brežice Ivan Molan preživel z učenkami in učenci OŠ Bizeljsko. Tako prvošolcem kot ostalim osnovnošolcem je župan Ivan Molan zaželel uspešno delo, veselje pri pridobivanju novih znanj, dobre medsebojne odnose in varno pot v šolo. OŠ Bizeljsko v tem šolskem letu obiskuje 131 otrok, od tega je šolski prag prvič prestopilo 13 prvošolk in prvošolcev.

Učenci od 2. do 9. razreda so se zbrali na ploščadi pred osnovno šolo, kjer so jih z glasbenim programom pozdravili učenke in učenci pod vodstvom glasbenega pedagoga Vilka Ureka. Zbrane je nagovorila ravnateljice Metka Kržan, ki je prebrala tudi poslanico ministra za šolstvo.  Vse dobro v šolskem letu je učenkam in učencem zaželel župan Ivan Molan,  potem so učenci sledili svojim razrednikom v učilnice. Nekoliko kasneje je sledil sprejem za prvošolce in njihove starše. Prvošolcem so glasbeni program za prijetnejši vstop v šolo pripravili učenci  višjih razredov, prvošolci so v dar prejeli tudi pisane majice z napisom šole in balone, da je bil vstop v šolo še posebej prijazen. Prvošolce je sprejela njihova razredničarka Lidija Balon in jih popeljala v razred.

V šolskem letu 2019/2020 bo osem osnovnih šol in eno podružnično šolo v občini Brežice obiskovalo 2.002 učenk in učencev, med njimi je 221 prvošolk in prvošolcev.  Župan občine Brežice Ivan Molan ob prvem šolskem dnevu tradicionalno obišče eno izmed osnovnih šol v občini in učiteljem, učencem ter staršem zaželi obilo uspeha, sreče in varnosti v novem šolskem letu.

Delite