Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Novice Prireditve

Podeljene listine prejemnikom priznanj, oktobrskih nagrad in naziva častni občan za leto 2020

Občina Brežice je 11. junija pripravila slavnostno sejo Občinskega sveta za leto 2020, na kateri so bile predane listine lanskim prejemnikom priznanj, oktobrskih nagrad in naziva častni občan, saj tradicionalna prireditev na predvečer občinskega praznika oktobra 2020 ni bila mogoča zaradi zaostrenih epidemioloških razmer in sprejetih zaščitnih ukrepov.

Listine s priznanji so prejeli DRUŠTVO DIABETIKOV POSAVJE BREŽICE za pomemben prispevek pri skrbi za zdravje ter promociji zdravega načina življenja v občini Brežice in v Posavju, JAMARSKI KLUB BREŽICE za predano delo v sistemu civilne zaščite in za pomemben prispevek pri razvoju jamarstva v občini in KOŠARKARSKI KLUB BREŽICE ob 40. obletnici ustanovitve za pomemben prispevek pri razvoju športa v občini.

Listine oktobrskih nagrad za leto 2020 so prejeli DARKO LESKOVEC za uspešno delo in izjemen prispevek pri razvoju gasilstva v občini, ZVONE ČERNELIČ za izjemne dosežke in pomemben prispevek pri razvoju ekološkega kmetijstva v občini in BRANKO BREČKO za izjemen prispevek na področju dokumentarne fotografije narave v občini. Listino z nazivom častnega občana je prejel VLADIMIR GREGOR BAHČ v zahvalo in priznanje za izjemen prispevek pri razvoju gospodarstva v občini Brežice. Častni občan se je v nagovoru zahvalil v imenu vseh nagrajencev.

Zbrane sta nagovorila župan Ivan Molan in slavnostni govornik mag. Andrej Vizjak, minister za okolje in prostor.

Kulturni program dogodka je sooblikovala Glasbena šola Brežice – tenorist Aljaž Božič z izvedbo himne Republike Slovenija in citrarka Ana Jagrič. Dogodek je povezovala Anja Urek.

Delite