Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Novice

Ob svetovnem dnevu zdravja na obisku v brežiški enoti združenja Ozara Slovenija

Svetovni dan duševnega zdravja vsako leto obeležujemo 10. oktobra. Letos smo ta dan v Brežicah obeležili skupaj z uporabniki Ozara Slovenija, ki so pripravili dan odprtih vrat v prenovljenih prostorih bivšega doma upokojencev oziroma t.i. Večgeneracijskega centra. Ob obisku enote sem zbrane zaposlene in uporabnike pozdravil z željo, da se bodo v novih prostorih počutili toplo in sprejeto. Ob tem sem poudaril, da občina z različnimi razpisi in pomočmi omogoča delovanje in številne aktivnosti Dnevnega centra v sklopu Nacionalnega združenja za kakovost življenja – Ozara Slovenija.

Janja Jurečič, strokovna sodelavka v Pisarni za informiranje in svetovanje, je ob dnevu odprtih vrat poudarila: ”Za nami je še eno obdobje aktivnega delovanja naše enote. Najbolj je to obdobje zaznamovala selitev v nove prostore. Prijetne in obnovljene prostore smo dobili v 3. nadstropju stavbe, ki ima tudi dvigalo. Tako je dostop olajšan tudi našim gibalno oviranim uporabnikom. Za naše nove prostore se iskreno zahvaljujemo Občini Brežice.”

Ob tem je dodala, da so se uporabniki in zaposleni zelo hitro navadili in udomačili v novih prostorih. Prav tako beležijo porast novih uporabnikov ter več potreb po delu na terenu in obiskovanju uporabnikov iz odročnih krajev, ki se dnevnih aktivnosti težko udeležujejo.

”Prav vsak od nas kreira vsakdan in utrip v naši enoti. Dneve si poskušamo narediti prijetne, tople, sočutne in aktivne, zato topla zahvala tudi vsem našim uporabnikom za njihovo sodelovanje in soustvarjanje skupnih trenutkov sobivanja v naši enoti,” še poudarja Jurečičeva.

Saja Panjan Kovačič, strokovna delavka v Dnevnem centru, pa je ob prazniku izpostavila, da imajo uporabniki med številnimi aktivnostmi najraje izlete, pohode, angleščino, jogo in ples. ”V novih prostorih sedaj s hvaležnostjo in toplino nasmehov, z reševanjem različnih stisk in ob praznovanju osebnih zmag, ustvarjamo nove spomine in gradimo boljšo prihodnost za vse nas in vsakega posameznika.”

Delite