Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Novice Prireditve

Na glavnem zboru Zveze veteranov vojne za Slovenijo podeljena posebna plaketa županu občine Brežice Ivanu Molanu

V soboto, 9. 4. 2022 je v Brežicah potekal glavni zbor Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Občino Brežice so izbrali z razlogom, saj smo v  letu 2021 v sodelovanju med območnim združenjem Brežice in Občino Brežice odkrili monumentalni pomnik osamosvojitveni vojni 91.

V uvodnem delu so zbor pozdravili predsednik ZVVS Ladislav Lipič, župan občine Brežice Ivan Molan kot gostitelj, ter predsednik območnega združenja Brežice Darko Udovič. Slavnostni govornik je bil tokrat Igor Zorčič, predsednik Državnega zbora.

Podeljena so bila priznanja posameznikom, ki so svojim delom v preteklosti bistveno prispevali k prepoznavnosti veteranske organizacije.

Posebno zahvalno plaketo je prejel tudi župan občine Brežice Ivan Molan za njegov velik prispevek k postavitvi že omenjenega pomnika osamosvojitveni vojni 91, saj je občina zagotovila financiranje celotnega projekta.

Občina Brežice je torej za spomenik, ki je postavljen na Trgu Jožeta Toporišiča med Domom kulture Brežice in Gimnazijo Brežice ter ureditev parka odštela skoraj 25.000 evrov.

foto: spletna stran Zveze veteranov voje za Slovenijo
Delite