Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Prireditve Projekti

Izjemna razstava na temo športa ob nazivu Evropskega mesta športa 2022

Šport v naši občini najpogosteje povezujemo s turizmom in kulturo. Tokrat smo združili moči in ob začetku Mestne promenade Brežice uradno otvorili fotografsko-likovno razstavo z naslovom ”Evropsko mesto športa 2022”, ki jo je Občina Brežice organizirala v sodelovanju z Društvom likovnikov Brežice in Fotoklubom Brežice ter otroci vrtcev in osnovnih šol naše občine.

Občina Brežice je prva slovenska občina, ki je v kategoriji ”town” prejela naziv Evropsko mesto športa. Veseli nas, da je v naši občini pomen športa in gibanja na zelo visoki ravni ne glede na starost in ne glede na to ali gre za rekreativni ali profesionalni šport.

Za  vse mlade športne navdušence, stare med 5 in 15 let  smo v mesecu juniju razpisali likovni natečaj oziroma športno – likovni izziv, v katerem je sodelovalo več kot 180 otrok.  Vsa prejeta dela otrok je pod budnim očesom pregledala tričlanska strokovna komisija v sestavi: slikarke in umetnice Vesne Davidovič, umetnice ter učiteljica likovne umetnosti Urške Jekler in predstavnice Občine Brežice, ki med drugim pokriva področje mladih, Vesne Kržan. Na razstavi v avli poslovnega centra Gasa je razstavljenih najboljših 25 prejetih risb iz različnih starostnih kategorij ( vrtec, prva triada, druga triada in tretja triada OŠ).

Odločili smo se tudi za dodatno razstavo, na kateri bo možnost ogleda vseh umetnin, ki se niso uvrstile na razstavo v avli UE Brežice. Te si bo možno ogledati v prostorih Mladinskega centra Brežice skozi cel mesec avgust.

Župan Občine Brežice Ivan Molan je razstavo uradno odprl in ob tem poudaril, da so si Brežice prislužile naziv Evropsko mesto športa predvsem zaradi športne infrastrukture, naravnih danosti ter v prvi vrsti zaradi zelo aktivnih športnikov in športnih delavcev, šport pa si želijo najpogosteje povezati s turizmom in kulturo, zato so se tudi odločili, da razpišejo natečaj na to temo. Ob tej priložnosti je podelil priznanja za sodelovanje vsem tistim, katerih dela so bila izbrana s strani strokovne komisije. Najboljši trije pa so poleg priznanja prejeli še nagrado Yogurtlandije Brežice in Term Paradiso.

Na odprtju razstave je zaigrala učenka Glasbene šole Brežice, citrarka Lucija Pšeničnik pod mentorstvom prof. Anite Veršec. Ob zaključku otvoriteve je za vse sledila še sladoledna osvežitev, ki jo je pripravila slaščičarna Đabir Brežice, in ogled razstavljenih del.

Delite