Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Novice Prireditve

4. kmetijski forum o pametnih tehnologijah, odpornih sortah rastlin in avtohtoni pasmi

V večnamenski dvorani Mladinskega centra Brežice je v sredo, 22. januarja, potekal 4. kmetijski forum Občine Brežice z naslovom Okoljski izzivi v kmetijstvu. Ker se kmetijstvo večkrat znajde na zatožni klopi kot onesnaževalec okolja s pesticidi, se je Občina Brežice odločila, da s pomočjo strokovnih predavanj predstavi možnosti za zmanjšanje uporabe pesticidov pri pridelavi hrane.

Občina Brežice je v lanskem letu tudi prejela naziv Planetu zemlja prijazna občina in srebrni znak Slovenske turistične organizacije Green Destination (Zelena destinacija). Obe priznanji sta dodatna spodbuda k razvoju zelenega turizma, katerega cilj je tudi povezovanje s kmetijstvom.

Polno dvorano obiskovalcev sta v uvodnem delu foruma nagovorila župan Občine Brežice Ivan Molan in direktor Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto Jože Simončič. Župan Ivan Molan je dejal, da je kmetijstvo v brežiški občini dobro razvito, saj investicije kmetovalcev na letni ravni dosegajo raven investicij v podjetništvu.

Jože Simončič je izrekel pohvalo in se zahvalil občini, ki bo kot partner s Kmetijsko gozdarskim zavodom Novo mesto v sklopu projektov  Evropsko partnerstvo za inovacije na področju kmetijske produktivnosti in trajnosti v letu 2020 pristopila k projektu ohranitve in razvoja avtohtonih sort in sicer to sta rumeni plavec in pišečka marelica.

Delite