Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Novice

Župan sprejel bronasto Elo Petan

Župan občine Brežice Ivan Molan je čestital uspešni karateistki Eli Petan, ki je na prvi tekmi svetovnega pokala WKF Karate 1 Youth League v borbah kadetinj do 53kg v Mehiki, osvojila odlično tretje mesto.

Ela Petan je s trenerjem Sašom Vašem v mesecu januarju s pomočjo Občine Brežice in posameznikov odpotovala na prvo tekmo svetovnega pokala WKF Karate 1 Youth League, ki je letos potekalo v Acapulcu v Mehiki.

Ela je bila v 5 dvobojih štirikrat uspešnejša od svojih nasprotnic, čisto malo pa je manjkalo, da bi se veselili tudi velikega finala. V polfinalu se je namreč srečala z Angležinjo Ruby Hunt, finalistko svetovnega pokala v Benetkah. Dvoboj se je končal s 3:3, a je v finale napredovala nasprotnica zaradi prve dosežene točke. Končni vrstni red:

1. mesto: Rabhi Douaa, Nemčija

2. mesto: Ruby Hunt, Anglija

3. mesto: Ela Petan, Slovenija

3. mesto: Espinoza Covarrubias Karina Lorelei, Mehika

”Leto 2022 smo začeli prav sanjsko, že s tretjo veliko medaljo za naš mladi klub. Iskreno se želimo zahvaliti Občini Brežice in vsem, ki so z nakupom Knjige o boksu, naši mladi športnici omogočili nastop na tekmi in poti do novih stopničk. V letošnjem letu nas čakajo še tri tekme svetovnega pokala (Ciper, Hrvaška, Italija), evropsko (Češka) in svetovno (Turčija) prvenstvo ter vrsta domačih in mednarodnih tekmovanj,” je ob medalji iz Mehike povedal trener Sašo Vaš.

V nedeljo, 13. februarja, pa je v Velenju pod okriljem Karate zveze Slovenije potekal 16. Mednarodni Pokal Nestla Žganka, ki se ga je udeležilo preko 600 tekmovalcev iz 99 klubov iz 7ih držav. Člani Fight Cluba Shony so na tekmovanju osvojili 3 zlate in 2 bronasti medalji.

Med člani je tudi tokrat najbolje nastopila Ela Petan, ki se je pri svojih rosnih 16 letih preizkusila tako v kategoriji borb mladink, kot tudi članic nad 18 let. V družbi reprezentank Hrvaške, Italije, Madžarske in BiH je naravnost blestela in slavila tako v kategoriji borb do 55kg, kot tudi v absolutni kategoriji, kjer ni težnostne omejitve. Ela je na tekmovanju uspešno opravila kar 9 borb.

Delite