Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Foto prispevki Prireditve

Priznanja udeležencem v peki kruha

»Dan kruha, vina in salam« povezuje pod streho festivala vinogradniška društva, aktive kmečkih žena, pridelovalce suhomesnatih izdelkov in turistična društva, ki delujejo na območju občine Brežice in s svojo ponudbo prispevajo k pomembnim turističnim produktom ter sooblikujejo okus turizma občine Brežice. Rdeča nit dogodka je degustacija županovega vina in ostalih najboljših vin, ki zorijo na sončnih gričih dveh vinorodnih okoliših občine. Te lahko obiskovalci preizkusijo skupaj z izbor suhomesnatih izdelkov ter sveže pečenim domačim kruhom.

Kruh prispevajo udeleženke in udeleženci, ki se s svojim izdelki pomerijo za naslov najboljših treh BMM kruhov. Vsako leto število udeležencev raste, ravno tako število oddanih vzorcev kruha.

Na letošnjem ocenjevanju, je bilo oddanih 38 vzorcev domačega kruh. Kruh je ocenjevala komisija v sestavi: Franc Planinc, pekovski mojster, Roman Matjašič, predstavnik Občine in Mira Budič, predstavnica Društva kmetic. Prva tri mesta so odnesli kruhi izpod rok Veronike Fabinc, Vere Krištof in Alojza Levičarja, zapisani od prvega do tretjega mesta. Simbolične nagrade so izbranci prejeli na dogodku samem.

Tokrat sem se ponovno zahvalil vsem udeleženkam in udeležencem, ki s svojo udeležbo in izdelki sooblikujejo dogodek in prispevajo k njegovi uspešni izvedbi. Ob tej priložnosti sem udeleženkam in udeležencem podelil tudi posebno zahvalo za udeležbo.

Dogodek so popestrili člani Tamburaškega orkestra KUD Oton Župančič Artiče, nadaljeval pa se je s prijetnim druženjem in pogovorom o nadaljnjem sodelovanju.

Uredništvo/brezice.si, foto: Lea Babič

Delite