Ivan Molan

Skupaj z vami za urejeno in prijazno občino Brežice

Na naslovnici Novice Projekti

Gradnja paviljona poteka po načrtih

Župan Občine Brežice Ivan Molan si je ogledal napredovanje del pri urejanju paviljona ob Vodovodnem stolpu v Brežicah, kjer se bodo odvijale vzporedne dejavnosti kot so info točka, trgovinica s spominki in kavarna, paviljon pa bo tudi prostor za sprejem skupin, ki bodo prihajale na ogled Vodovodnega stolpa. Trenutno potekajo obrtniška dela, predviden zaključek vseh del je do konca aprila 2023.

Na območju paviljona so bila najprej potrebna rušitvena dela, izveden je bil širok izkop, arheološka izkopavanja ter zasip kleti in postavitev temeljne plošče.

Ob ogledu je izvedena streha (dvokapna in ravna) ter steklena fasada, vgrajeno je stavbno pohištvo, popravlja se tudi vzhodna fasada (čiščenje fug in popravilo fug z zapolnitvijo manjkajočih kosov), ostala fasada je izvedena do končnega sloja. Znotraj objekta so izvedene grobe instalacije po tleh, stenah in stropovih, položene so sistemske plošče in talno gretje.  Prav tako so izvedeni  estrihi in ometi, v prostorih sanitarij se polagajo ploščice. Izvaja se izolacija podstrešja in fine inštalacije (montaža konvektorjev).

Izvedeni sta tudi vrtini za T.Č. Temelj in sam diesel agregat so operativni. Izvajajo se oporni zidovi ob rampah. Zunaj se izvaja priklop na gospodarsko infrastrukturo, večina opreme je že nabavljena in čaka v skladišču, mizarski izdelki so v zaključni fazi.

Delite